FSC® - Forests for all forever

FSC® - Forests for all foreverFSC® - Forests for all forever

Over FSC

FSC is 's werelds meest vertrouwde organisatie voor het waarborgen van belangrijke milieu- en sociale normen in bossen. FSC ondersteunt bosbeheerders, bedrijven en overheidsorganisaties bij het bevorderen van gezonde bosecosystemen en het veiligstellen van bestaansmiddelen in het bos. FSC is het platform voor een gelijkwaardige dialoog tussen sociale, ecologische en economische belangen. Wereldwijd is ongeveer 150 miljoen hectare bos gecertificeerd volgens de FSC-standaard voor duurzaam bosbeheer. Meer dan 52.000 bedrijven wereldwijd hebben een FSC-certificaat voor de handel en verwerking van gecertificeerde materialen. Het certificaat wordt toegekend na een succesvolle audit door onafhankelijke derde partijen, die minstens één keer per jaar wordt herhaald.

Over FSC Duitsland

In Duitsland is ongeveer 1,55 miljoen hectare bos FSC-gecertificeerd en ongeveer 4.100 bedrijven hebben hun productketen gecertificeerd volgens de FSC-standaarden (per nov. 2023). In Duitse bossen staat FSC onder andere voor bosbeheer dat het bos niet overexploiteert, de biodiversiteit bevordert en transparant is naar geïnteresseerde burgers en organisaties. Kaalkap tijdens de reguliere houtoogst is verboden en pesticiden mogen alleen worden gebruikt als dit wettelijk verplicht is. FSC zet zich in voor meer natuurlijke gemengde bossen, het behoud van de bosbodem en de bescherming van zeldzame soorten en ecosystemen. FSC-gecertificeerde bossen zijn daardoor stabieler in een veranderend klimaat en kunnen als ecosysteem op de lange termijn meer CO2 binden. Voor de mensen in het bos zorgt FSC voor een eerlijke beloning en meer burgerparticipatie in het bos.

Het FSC® logo

FSC®FSC®

In Duitsland opereert FSC als een non-profit organisatie en werkt samen met haar leden om sociaal en ecologisch verantwoorde bosbouw te promoten. Tot de leden van FSC Duitsland behoren milieuorganisaties zoals WWF, BUND, NABU en Robin Wood, maatschappelijke organisaties met een band met bossen, boseigenaren, lokale overheden en talrijke bedrijven en verenigingen uit de productie en handel, zoals OTTO Group, Landesforsten Rheinland-Pfalz, de stad Wiesbaden, Lidl, Dehner, Klöpfer Holz en nog veel meer.

loader
Bezig met laden...